Welkom! Welkom!
Welkom op de website van de Protestantse Gemeente Lith en Oijen.
Wij zijn een kleine gemeente aan de Maas. Ons kerkgebouw staat in Lith, vlakbij de veerpont, aan de Lithse Dijk 5.
Iedere zondagmorgen hebben we om 10 uur een kerkdienst met wisselende voorgangers en op deze website vindt u de informatie over die diensten.
Bent u nieuwsgierig geworden? U bent altijd van harte welkom!

Collecte Kerk in Actie 14 april 2024

Het is 30 jaar geleden dat er in Rwanda een verschrikkelijke genocide plaatsvond. Nog altijd ondervinden de inwoners daar de gevolgen van. Daarom collecteren we voor verzoening en werkgelegenheid voor Rwandese jongeren.

Veel daders van de genocide in Rwanda (1994) zijn inmiddels terug uit de gevangenis. Kerken organiseren ‘Lichtgroepen’ waar slachtoffers en daders elkaar ontmoeten en weer leren samenleven. Zeventig procent van de jonge Rwandese bevolking heeft de genocide nooit meegemaakt. Hun probleem is gebrek aan werkgelegenheid. Ook voor hen wil de kerk er zijn. Ze biedt jongeren praktische trainingen aan die hun kansen op werk vergroten. Want deze jonge generatie is de hoopvolle toekomst van Rwanda.
Kerkinactie/rwanda

Ds. Coen Wessel: “We hebben een levende en levendige kerk nodig”

Gemeentepredikant Coen Wessel (1960) is vanaf 1 april de nieuwe algemeen secretaris van de Raad van Kerken. Hij hoopt dat kerkgenootschappen in Nederland elkaar nog beter leren kennen en meer naar elkaar toegroeien. “We hebben een levende en levendige kerk nodig.”
lees hier verder

Interim predikant Interim predikant