Oecumenische viering 21 januari om 16:00 uur Oecumenische viering 21 januari om 16:00 uur

Op zondag 21 januari is er een oecumenische dienst in de Sint-Lambertus Kerk in Lith.

Christenen uit de Cariben hebben gezorgd voor de inhoud, de teksten en de liederen bij het thema 'Recht door zee' naar aanleiding van de doortocht door de woestijn te lezen in Exodus 15.

De Caribische christenen uit veel verschillende tradities herkennen de hand van God in het beeindigen van de slavernij. Maar tegenwoordig is het nog steeds een worsteling om los te komen van de koloniale erfenis en een uitdaging om te ontstijgen aan de sociale problemen die de samenleving nog steeds ontwrichten.

De rechterhand van God, die het volk Israel uit de slavernij haalde, gaf hoop en moed aan de Israelieten. En dat geeft nu hoop aan de christenen van de Cariben, waardoor zij geen slachtoffer zijn van de omstandigheden.

Een geliefd lied zegt het zo:

'De rechterhand van God bezaait heel ons land: zaden van vrijheid, liefde, hoop.'

Van harte welkom bij de oecumenische viering!

Sint Lambertuskerk, Antoon Coolenplein 3 te Lith.
Aanvang 16:00 uur.
Voorgangers: Pastoor van der Vinne, pastoor Jacques Janssen en Scarlett Lerrick