Maart Maart
Vieren en Verbinden

Paasviering

Dat muziek kan verbinden, werd vanochtend duidelijk in het Kleine Kerkje op de Dijk in Lith.
De fanfare begeleidde de protestante en katholieke bezoekers van de paasviering.
Al 4 jaar op rij zorgen de muzikanten van Sint Lambertus voor verrassingen op Eerste Paasdag. “Volgend jaar zullen we eens bekijken hoe we aandacht zullen geven aan het lustrum”, aldus de voorzitter van de kerkenraad. Zowel de oude als de nieuwe voorzitter van de fanfare was onder de ongeveer 100 bezoekers.

Gezangen werden afwisselend begeleid door orgel en fanfare. Voorganger Scarlett Lerrick maakte duidelijk dat verbinden mogelijk is door je open te stellen voor elkaar. Muziek kan daar een rol in spelen. “Het was een goed verhaal,” vertelt één van de jongeren.
Uit volle borst zong iedereen mee met het  U zij de glorie.

Tot slot werden You’ll be in my heart en Happy gespeeld.

Na de feestelijke bijeenkomst werd de verbinding tussen de diverse bezoekers duidelijk onder het genot van een kopje koffie.

(tekst, foto en poster: Merel van de Glind)