Jubileum Tineke: hartverwarmend Jubileum Tineke: hartverwarmend
Jubileum Tineke: hartverwarmend

(Tineke repeteert achter het orgel in Lith voor haar jubileum. Foto's: Cor Snaterse)

Het Jubileum van Tineke van de Kuit was een groot succes. Alles was met zorg en aandacht voorbereid. Bij de voordeur werd iedereen al begroet door de blauwe viooltjes rond het kerstboompje in pot. Ook de kerkramen waren versierd met prachtige blauwe bloemen want de lievelingskleur van Tineke u raad het al, is blauw. Het was een mooie dienst rond het verhaal van Noach. De trouw van God en de onderlinge verbondenheid tussen mensen en dieren komen in dat verhaal naar voren. Een verhaal dat naadloos aansluit bij het leven van Tineke en haar dienstbaarheid voor de gemeente en de mensen die haar lief zijn. Het officiële moment voor Tineke kwam met de toespraak van de kerkrentmeester Gijsbert Blok. Hij sprak namens de hele gemeente hulde en waardering uit voor alles wat Tineke voor de gemeente deed en doet. Gijsbert overhandigde een enorme oorkonde en een heel klein maar waardevol gouden speldje, speciaal voor 40 jarige jubilea van organisten.  Tineke was zichtbaar verguld en vertelde dat ze jaren geleden al had gezegd: “ik ga voor goud!”.

De allerkleinsten uit de gemeente hadden hun (verf)handjes gelegd aan een cirkel pianotoetsen. Namens de jeugd kregen Tineke en haar man Sydney een dvd van de film Bruce Almighty – een moderne vertaling van het verhaal van Noach. Er werd een versierde orgelpijp overhandigd van het orgel uit het oude kerkje in Oijen, waar Tineke als organist is begonnen. En Chris onthulde de door hem getekende kaart van 1 meter lang met daarop bloemen, orgelpijpen en natuurlijk de regenboog. De kaart werd na afloop van de dienst door iedereen ondertekend.

Tineke werd overladen met cadeaus maar had zelf ook een aantal verrassingen meegenomen. Ze sprak haar liefde voor de gemeente uit. Een kleine maar fijne gemeente die enthousiast meezingt. Ze had voor iedereen een stuk rozenkwarts meegenomen in een mooi zakje met een zelfgemaakte toelichting. Eerst werd er een groesfoto gemaakt, vervolgens was er koffie. Tineke trakteerde heerlijk gebak. Een mooi moment waarop iedereen Tineke persoonlijk kon feliciteren.

Na de dienst en de koffie vertrokken de meesten naar de boerderij van Jan en Joke Eikelenboom. De kerkenraad met aanhang hadden onder leiding van Dennis en Daniëlle Eikelenboom heerlijk gekookt. De jeugd had gezorgd voor de carpaccio en het dessert. Het was een heerlijke maaltijd en een gezellig samenzijn op een pracht locatie. Een goede start van het nieuwe seizoen.