Filmavond zaterdag 25 november Filmavond zaterdag 25 november

Film over de meest inspirerende kerkhervormer Luther.

Luther maakte op 31 oktober 1517 zijn 91 stellingen ten aanzien van de kerk bekend. Luther voelde zich als gelovige, als theoloog en als monnik gegeseld door een strenge, meedogenloze god.  Maar door het lezen in de bijbel, vond Luther een genadevolle, liefdevolle God. Luther heeft zijn hernieuwde geloof bij het volk gebracht door het vertalen van de bijbel, door het schrijven van teksten en populaire geloofsliederen en door aansprekende preken. De veranderingen die hij in gang heeft gezet waren baanbrekend en gingen gepaard met veel strijd en tegenslagen. Uiteindelijk heeft Luther een ongekende invloed op de kerk gehad. Zijn strijd, zijn levensloop en zijn passie worden in deze film op mooie, heldere manier in beeld gebracht. Een film die ons (kerkelijk en niet-kerkelijk!) uitnodigt om te gaan staan voor waar we in geloven!

Kleine Kerkje op de Dijk
Lithsedijk 5, Lith