Februari Februari
‘Een glaasje water alstublieft!’
Afbeeldingsresultaten voor glas water
Het voedsel wat deze maand centraal staat, is sober en tegelijkertijd van levensbelang: namelijk water!
Sober en van levensbelang: het algemene advies is om 2 tot 3 liter water te drinken per dag, goed voor je nieren, je huid, je aderen, je organen. Je lichaam kan daarmee schoon en fris en gezond blijven. En water past ook heel goed bij de tijd van het jaar: zo tussen winter en lente in. Ook de natuur begint aan een schoonmaak: het dode hout valt van de bomen. Met het sprokkelhout konden mensen het laatste stukje van de kou doorkomen. Het vriezen houdt op, waardoor er water begint te stromen. Het water neemt ook in de natuur afvalstoffen mee. Water staat voor het begin van leven: denk maar aan het scheppingsverhaal, maar ook in de evolutietheorie begint het leven in water en denk ook aan vruchtwater waar het menselijk leven mee begint.
Water is van levensbelang.
Als je heel moe bent, of geschrokken, of gevallen, dan bieden we als eerste een glaasje water aan. Om even bij te komen.
In de lezing over de Samaritaanse vrouw bij de bron, is Jezus moe en hongerig en hij vraagt de vrouw om hem water te geven. Uiteindelijk vertelt Jezus dat Hij het levende water geeft. Het water dat Jezus ons geeft zal een bron worden waaruit water opwelt dat eeuwig leven geeft. Zie Johannes 4: 1-14
terug