Jubileum Tineke op startzondag 11 september Jubileum Tineke op startzondag 11 september

Als 17-jarig meisje begon Tineke van de Kuit als organist in de kerk in Oijen. Op zondagochtenden reed ze op haar brommertje van Oss naar Oijen om daar het orgel te bespelen. Dat was in het begin best een pittige opgave. Thuis spelen is nog wat anders dan de gemeentezang begeleiden.

De liefde voor de muziek uitte zich bij Tineke al van jongs af aan. Ze kon eerder blokfluit spelen dan dat ze kon lezen. Toen ze 9 jaar oud was, kreeg ze van haar vader een harmonium, afkomstig uit de Oude Kerk in Oss. Tineke is autodidact; heeft zichzelf leren spelen en muziek leren lezen. In die tijd stemde de organist ook zelf het orgel. Tijden veranderen.

Inmiddels spreekt het orgelspel van Tineke van haar jarenlange ervaring en haar opleiding aan het conservatorium. Tineke is erg gehecht aan het bescheiden orgeltje van het kleine kerkje op de dijk in Lith. Ze weet als geen ander gebruik te maken van de registers. Als Tineke speelt, weet ze je altijd in het hart te raken!

“Kleine gemeente, kleine kerk, klein orgel, klein talent… goede combinatie!!” Dat zijn de woorden van Tineke en dat maakt ze ook altijd meer dan waar.

Op zondag 11 september vieren we dat Tineke al 40 jaar onze organist is. We willen haar natuurlijk in het zonnetje zetten. U bent daarbij van harte uitgenodigd. Met andere woorden, we rekenen op u!!
Tineke speelt een aantal van haar favoriete liederen.
Haar liefde voor mens en muziek zullen ons op deze dag vast en zeker inspireren.

Op startzondag luiden wij ook het nieuwe seizoen met elkaar in.
Ons nieuwe jaarthema luidt: 'voedsel'.
Na de dienst drinken we koffie, thee, fris met traktatie.
Vervolgens vertrekken we naar de boerderij van Jan en Joke Eikelenboom waar we de lunch met elkaar bereiden en natuurlijk ook van gaan genieten!
Ook wordt er deze zondag een nieuwe groepsfoto gemaakt.

Van harte welkom!

Aanvang kerkdienst: 10:00 uur.
Lithsedijk 5, Lith